vrijdag 13 juli 2012

Maasstad Ziekenhuis

Al enige tijd zijn we in IJsselmonde een prachtig nieuw ziekenhuis rijker, het Maasstadziekenhuis. Wie er al eens is geweest, weet dat het een indrukwekkend gebouw is, met de modernste voorzieningen en met een groot leger aan personeel dat heel hard werkt om mensen een goede verzorging te bieden. Helaas heeft de naam van het Maasstadziekenhuis al gelijk sinds de opening heel veel negatieve publiciteit gekregen. Als je elders in Nederland vraagt of iemand wel eens gehoord heeft van het Maasstadziekenhuis, dan is de eerste reactie: daar was toch iets mee?

Hetzelfde geldt in zekere zin voor de kerk. De verschrikkelijke misbruikschandalen hebben de naam van de kerk in het algemeen zéker geen goed gedaan. Al heb je zelf het gevoel dat jij daar niets mee te maken hebt, toch leeft dit negatieve imago bij velen.

Wat staat die vele werkers in het Maasstadziekenhuis te doen? Dapper verder gaan! Gewoon trots zijn op je ziekenhuis en jouw steentje daaraan bijdragen. Dat mag en moet ook onze houding zijn ten aanzien van de kerk. Zoals Petrus schrijft: `dan zullen de mensen die zich honend over uw goede, christelijke levenswandel uitlaten, zich schamen over hun laster. (I Petr. 3:16). En zo is het maar net!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten