dinsdag 6 oktober 2009

In vuur en vlam voor God

Als vandaag iemand zegt dat hij/zij in vuur en vlam voor God staat, dan fronsen we misschien de wenkbrauwen. Geloven is wel goed, maar laat het niet te radicaal of fanatiek worden... - zo is toch meestal de gedachte. We kennen de voorbeelden van mensen die naar ons idee doordraven.

We kennen ook de voorbeelden van mensen die drammen: we móeten in vuur en vlam voor God staan. Dat kan iets heel vermoeiends hebben...

Maar ik ken ook voorbeelden van heel prachtige mensen. Hun geheim is: Gód. Ze hebben ontdekt wie God, de Schepper van hemel en aarde, in Jezus Christus voor hen is. Het is alsof ze iets zó prachtigs, zó geweldigs gezien hebben, dat ze er helemaal verrukt van zijn, helemaal vól ervan. Kan dat? Niemand heeft toch God gezien? Dat is waar! Maar met de ogen van het hart, kunnen we er toch al een vermoeden van krijgen. Dat is geen drammerige passie, geen vlam die anderen verteert, maar een bron van geweldige vreugde, liefde en kracht. Op die manier hoop ik dat we ook als gemeente door de aanraking met Gods Geest meer en meer een gemeente zullen worden die in vuur en vlam voor God staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten